Waar moet een goede elektrische boiler aan voldoen?

Besloot je een elektrische boiler te kopen? Dan wil je zeker weten waar je allemaal moet op letten om de juiste keuze te maken. Een elektrische boiler plaatsen is zeker een goed idee. Hij zorgt voor een lagere energiefactuur zodat hij op relatief korte tijd zichzelf terugbetaalt.

Kiezen uit meerdere soorten elektrische boilers

Welk type elektrische boiler het best bij je past hangt vooral van je persoonlijke behoeften af. De populairste boilers zijn ongetwijfeld een:

  • Duo boiler: of antikalk boiler. Water zonder kalk verlengt de levensduur en vermindert het onderhoud.
  • Indirecte boilers: het water wordt indirect verwarmd via een warmtewisselaar. Zo heb je altijd voldoende warm water ter beschikking.
  • Horizontale boilers: zijn door hun diverse afmetingen vooral geschikt voor een beperkte ruimte. Dit gaat niet ten koste van zijn functionaliteit. De horizontale boiler is geschikt voor maximaal zes personen en verbruikt relatief weinig energie.
  • Verticale boilers: zijn milieuvriendelijk en verwarmen snel. kunnen snel water verwarmen.
  • Keukenboilers: werden speciaal ontworpen voor gebruik in de keuken en zijn dan ook opvallend compacte. Zo kun je hem eenvoudig onder het keukenaanrecht plaatsen.
  • Zonneboilers: milieuvriendelijk dankzij het gebruik van zonne-energie.

Volume van je boiler

Voor keukenboilers in de keuken heb je genoeg aan een boiler met een volume tot maximaal tien liter. Het volume van elektrische boilers die het sanitaire water voor de hele woning verwarmen kan oplopen tot 200 liter en meer. Voor een gezin van vier met een gemiddeld waterverbruik 200 liter voldoende.

Verbruik van je elektrische boiler

Is een doorslaggevende factor bij je keuze van de meest geschikte elektrische boiler. Het plaatsen van een timer is een goed idee om je verbruik te beperken. Kies een toestel dat het water ’s nachts opwarmt, zo geniet je van het voordelige nachttarief.

Materialen elektrische boiler

Je hebt de keuze tussen boilers uit koper, roestvrij staal en emaille zijn hierbij veelgebruikte materialen. Voor grotere boilers is emaille een uitstekende keuze vanwege zijn opvallend gunstige prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Een elektrische boiler kopen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding doe je makkelijk online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *