Tuinman in Ede en omgeving

Op zoek naar een tuinman in Ede en omgeving? Als je specifieke tuinwensen hebt kan het handig zijn om een tuinman in te schakelen. Deze zorgt er voor dat er een tuinontwerp wordt gemaakt op basis van jouw wensen. Hierdoor weet je zeker dat de tuin overeenkomt met hoe jij het in gedachten had. Verder kun je de tuinman ook inschakelen voor het onderhouden van de tuin. Op die manier wordt jouw tuin in optimale conditie gehouden. Ook houdt een tuinman rekening met de seizoenen waardoor er in elk seizoen wel iets bloeit bij jou in de tuin. Zelfs in de winter is er dan nog kleur in de tuin te bekennen.

Bijvriendelijke tuin aanleggen

Heb je een specifieke tuinwens, zoals een bijvriendelijke tuin? Ook daar weet een tuinman wel raad mee. Deze heeft namelijk kennis van welke bloemen een bij nodig heeft zodat deze genoeg voedsel heeft. Hij zal er voor zorgen dat er genoeg bloeiende planten in de tuin te vinden zijn zodat de bijen het in jouw tuin naar hun zin hebben. Naast bloemen houden bijen bijvoorbeeld van fruitbomen en ook op een moestuin komen bijen af. Verder vinden ze het prettig om zich ergens te kunnen verschuilen. Denk bijvoorbeeld aan een dode boomstam. Je tuin hoeft er dus niet piekfijn uit te zien want daar help je bijen mee!

Waarom kiezen voor een bijvriendelijke tuin?

Bijen hebben het moeilijk op dit moment en veel landschappen zijn niet bijvriendelijk aangelegd. Zeker in gebieden waar sprake is van intensieve landbouw zien we steeds minder bijen voorkomen. Dat is jammer want vroeger was dit juist een goed leefgebied voor bijen. Bijen hebben ons dus nodig en je kunt ze helpen door veel bloemen in je tuin te hebben. Ook houden ze van verschillende soorten kruiden zoals tijm en marjolein. Verder kun je zorgen voor schuilplaatsen waar ze een nest kunnen maken. Als je ruimte hebt voor een bijenhotel, hang er dan een op in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *