Tuinarchitect Utrecht

Op zoek naar een tuinarchitect in Utrecht? Er zijn verschillende zaken waar je alvast over na kunt denken voordat je met een tuinarchitect in gesprek gaat. Zo heeft iedereen natuurlijk weer zijn eigen specifieke wensen voor een tuin. Zit je te denken aan een bijvriendelijke tuin of wil je een Chinese tuin? Het is handig om deze gedachtes alvast op een rijtje te zetten en een moodboard aan te maken. Hierdoor kan de tuinarchitect ook een beter beeld krijgen van welke kant je op wilt. Verder is het ook van belang om aan te geven of je veel tijd hebt om in de tuin bezig te zijn. Op basis daarvan kan het ontwerp van jouw tuin namelijk worden aangepast.

In gesprek met de tuinarchitect

Zodra je al jouw wensen hebt geconcretiseerd is het tijd om in gesprek te gaan met de tuinarchitect. Aan de hand van het moodboard die je hebt gemaakt kun je jouw wensen specifieker aangeven. Het helpt voor de tuinarchitect ook erg goed dat deze er een beeld bij heeft. Tijdens het gesprek zal de tuinarchitect waarschijnlijk veel aantekeningen maken zodat ze weten waar op gelet moet worden bij het realiseren van jouw droomtuin. Op basis van deze aantekeningen wordt er een schets gemaakt. Dan kun je kijken hoe jouw tuin er ongeveer uit komt te zien en is het mogelijk dat je nog wat feedback geeft.

Het vervolgproces

Nadat je feedback hebt gegeven op het ontwerp worden er nog wat aanpassingen gemaakt. Op basis daarvan wordt het voorlopige ontwerp voorgelegd. Daarna wordt er in overleg met jou een planning gemaakt voor de realisatie van jouw tuin. Ook behoort het tot de mogelijkheden dat er een offerte gemaakt wordt voor jouw tuin. De tuinarchitect kan bijvoorbeeld ook op regelmatige basis wat klusjes in de tuin blijven doen zodat deze er mooi uit blijft zien. Daarnaast is het meestal zo dat tuinarchitecten samenwerken met hoveniers. Wanneer er dus wat grotere klussen moeten gebeuren worden zij hiervoor ingeschakeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.