Hapjes voor je baby van 8 maanden

Voor babyhapjes vanaf 8 maanden kun je redelijk wat verschillende soorten hapjes geven. Het kauwen zal met 8 maanden redelijk goed gaan. Je kunt daarom kiezen tussen gezonde zelfgemaakte gerechten. Denk aan wat meer vloeibare gerechten zoals soepjes en (groente)puree. Je kunt ook andere gerechten maken met zachte producten zoals een pasta gerecht of zacht gekookte groenten. Dit kun je afwisselen met verse hapjes uit een potje. Op deze manier kun je elke dag verse hapjes aanbieden en hoef je dit niet elke dag klaar te maken. 

Verse babyhapjes 

Het is lastig om elke dag verse gerechten te maken. Je kunt daarom deze gerechten afwisselen met verse groenten en fruithapjes uit een potje. In tegenstelling tot supermarkt potjes, die veel toevoegingen bevatten, zijn ook verse hapjes te verkrijgen. Verse hapjes zoals die van Frootie kun je in de diepvries bewaren. Op deze manier heb je altijd een vers hapje voor de greep. Zeker als je een keer geen tijd hebt om te koken. Als je twee keer op een dag een hapje geeft, bij het avondeten en de lunch, dan kan dit zeker een uitkomst zijn. Ook wanneer je een keer zelf fastfood besteld is het handig om voor je kindje een gezond hapje klaar te hebben.

Soorten hapjes

Verse hapjes zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Doordat je kindje ook nog borst- of flesvoeding nodig heeft zul je hapjes voor erbij geven. Langzamerhand zal het hapje groter worden en heeft je kindje minder borst- of flesvoeding nodig. Dit doet je kindje in een eigen tempo. Je kunt naast de avonden ook op andere momenten hapjes geven. Zo zul je elke avond een hapje klaar kunnen maken of een vers hapje uit een potje kunnen geven, maar ook bij de lunch kun je jouw kindje mee laten eten. Pak dan een stukje zacht fruit of zacht gekookte groente. Als je dat niet bij de hand hebt kan het verse potje ook een uitkomst zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.