Dubbel glas houdt je energierekening laag

Is je huis nog steeds uitgerust met enkel glas? Als je budget het toelaat, is het een goede zaak om dit te vervangen door dubbelglas. Dit zorgt voor een lager energieverbruik, betere isolatie en een betere bescherming tegen diefstal. Op deze manier kan dubbele beglazing zichzelf in korte tijd terugbetalen. Dubbele beglazing is ook een meerwaarde voor je huis. Wat zijn de andere voordelen van dubbele glas?

Wat is dat dubbel glas?

Bij dubbele beglazing worden de twee ruiten op enkele millimeters afstand tegenover elkaar geplaatst. De vrije ruimten ertussen is gevuld met droge lucht. Dat veroorzaakt een sterk isolerend effect. Dubbele beglazing is zowel sterk warmte- als geluidsisolerend. Het zorgt in alle seizoenen voor een aangenaam binnenklimaat zonder storende geluiden van buiten af. Dit maakt je leven aangenaam en comfortabel.

Met dubbel glas bespaar je op je energierekening

Voor een aangename kamertemperatuur in alle seizoenen houden we tijdens de zomer de warmte zoveel mogelijk uit onze woning. Tijdens de winter doen we net het omgekeerde en houden we de warmte zoveel mogelijk binnen. Met een ontoereikende isolatie gaat er veel kostbare energie verloren. Door het plaatsen van dubbel glas kun je dit verlies zoveel mogelijk beperken waardoor je jaarlijks heel wat kunt besparen.

Hoger wooncomfort 

Door je warmteverlies zoveel mogelijk te beperken, wordt de warmte beter door je woning verspreid. Dat is niet zo met enkel glas. Glas uit meerdere lagen zorgt voor een constante temperatuur. Dat geeft je niet alleen een aangenaam gevoel maar verhoogt tegelijk ook je wooncomfort.

Dubbele beglazing voorkomt condensatie en verbetert de gezondheid

In tegenstelling met dubbel glas, vormt enkele beglazing snel voor schadelijke condensatie. Door het beperken van deze condens heeft je woning minder last van vocht. Dat verbetert de kwaliteit van je woning en voorkomt schimmelvorming waardoor ook je gezondheid verbetert. Woon je in de buurt van Veenendaal en wil de vele mogelijkheden van dubbel glas leren kennen?  Dan is een bezoek aan Dubbel Glas Veenendaal zeker en vast een goed idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *